Maastrichtse schrijver en criticus Rob Molin plotseling overleden

Print
Maastrichtse schrijver en criticus Rob Molin plotseling overleden

Rob Molin. Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht / Itteren -

De Maastrichtse schrijver en recensent Rob Molin is deze week plotseling overleden. Hij verbleef in de Senegalese kustplaats Saly, waar hij een paar maanden per jaar woonde en werkte. Molin, die 72 jaar is geworden, wordt daar ook begraven.

Molin studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1995 op een proefschrift over de poëtica van Andriaan Morriën. Ook maakte hij de biografieën van Morriën (2005) en Bertus Aafjes (2014). Molin schreef verder de romans Een dichte liguster (1992) en Najaarshof (2016), die gaat over seksueel misbruik in de kerk, en bracht in 1988 de verhalenbundel Aardbeien in september uit.

Verder was hij een tijd actief als recensent voor het Limburgs Dagblad en schreef hij proza, essays en kritieken in onder andere De Gids, Poëziekrant en De Parelduiker. Een selectie van zijn beschouwend werk werd in 2012 gebundeld in Terzijde van de vulkaan.

De Maastrichtse dichteres Emma Crebolder, die heeft samengewerkt met Molin, omschrijft hem als „een bijzonder en bevlogen mens”. Ze wil binnenkort een herdenkingsbijeenkomst houden voor Molin.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen