Beeld ‘De Duurzaamheid’ van Jo Peters verplaatst naar beeldentuin Geverik

Print
Beeld ‘De Duurzaamheid’ van Jo Peters verplaatst naar beeldentuin Geverik

Jo Peters ziet er persoonlijk op toe dat het transport zorgvuldig verloopt. Afbeelding: Rob Oostwegel

Geverik -

Beeldhouwer Jo Peters (65) heeft tegenover zijn woning in Geverik een beeldentuin met daarnaast een atelier. In opdracht van het bedrijf NaGa Solar werkte hij de afgelopen maanden aan een gigantisch werk getiteld ‘De Duurzaamheid’.

Peters mocht geheel vrij te werk gaan en creëerde uiteindelijk een 4.40 meter hoog en tien ton wegend beeld bestaand uit een sokkel van Belgisch hardsteen met daarop een granieten bol die de zon symboliseert. Omdat de opdrachtgever het beeld uiteindelijk beter vond passen in de beeldentuin van Peters zelf werd het gevaarte donderdag per kraan verplaatst. Daar is nu te bewonderen. Voorlopig moet het publiek wel nog even achter het hek blijven staan al is het de bedoeling dat de beeldentuin op den duur opengaat voor publiek.

Beeld ‘De Duurzaamheid’ van Jo Peters verplaatst naar beeldentuin Geverik
Foto: Rob Oostwegel

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →