Crimineel doodgeschoten terwijl 4-jarig kind op de achterbank zat

Print
Crimineel doodgeschoten terwijl 4-jarig kind op de achterbank zat

Bij een schietpartij aan de Escapade in Amstelveen is een dode gevallen. Afbeelding: Michel van Bergen

De 39-jarige crimineel Rachid Kotar uit Amstelveen is donderdag rond kwart over vijf doodgeschoten bij zijn auto voor de luxe sportschool Health City aan Escapade in Amstelveen.

Het is volgens ingewijden vrijwel zeker een liquidatie. Hij werd doodgeschoten op de Escapade in zijn woonplaats, terwijl een 4-jarig kindje op de achterbank van de auto zat.

Op beelden die een getuige maakte en die op sociale media rondgaan, is te zien dat het donker geklede slachtoffer dood naast het geopende rechter achterportier ligt. Op de achterbank van de auto zat een 4-jarig kind. Of het kind een kind is van het slachtoffer, kon een woordvoerster van de politie niet zeggen. Het kind is ongedeerd gebleven en door familie opgevangen

Rond zeven uur renden zeker zes naaste familieleden door de afzetting rond het parkeerterrein voor de sportschool, waar de recherche onderzoek doet. Enkelen werden door agenten alsnog tegengehouden. Nadat ook zij definitief doorkregen dat het slachtoffer was overleden, schreeuwden ze het uit.

Auto’s

Het slachtoffer reed volgens een bron in een gepantserde BMW. De politie was kort na de schietpartij op zoek naar een Volkswagen Transporter van een oud model, met geblindeerde achterruiten.

Niet veel later werd op de Buitensingel in Duivendrecht door de politie een uitgebrande auto gevonden. Het gebied is door de politie afgezet als plaats delict. ,,We hebben inderdaad een melding gekregen dat er een auto in de brand staat,” aldus een woordvoerder. “Of deze uitgebrande auto verband houdt met de schietpartij is nog niet duidelijk. Onderzoek zal dat uit moeten wijzen.”

In een melding van Burgernet werd gewaarschuwd dat getuigen de bus of de inzittenden ‘niet zelf moeten benaderen’ maar de politie moeten bellen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →