Matchis krijgt 10.000 euro dankzij inzameling in Stramproy

Print
Matchis krijgt 10.000 euro dankzij inzameling in Stramproy

Margot van den Akker (links) van Matchis krijgt de cheque, goed voor 10.000 euro, van Janne Maes. Afbeelding: Thieu Nielissen

Stramproy / Laar / Weert / Altweerterheide / Tungelroy / Swartbroek -

Het Nederlands Centrum voor stamceldonoren Matchis is 10.000 euro rijker dankzij een inzameling in Stramproy. Een jaar lang had fietsclub Cycle for Charity Matchis als goed doel.

De wielrenners van Cycle for Charity kozen voor Matchis als goed doel vanwege de strijd van dorpsgenoot Janne Maes tegen lymfklierkanker. Dankzij Matchis bleek zus Lieke Maes een goede match om voor Janne stamcellen te doneren waardoor Janne beter werd. Op 9 november heeft ze zelfs een uurtje mee gespint tijdens de cyclemarathon voor het goede doel. De cheque is donderdagavond in de Maroy Bar in Stramproy aan een vertegenwoordiger van Matchis overhandigd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen