Guns N’ Roses mag volgend jaar Pinkpop afsluiten

Print
Guns N’ Roses mag volgend jaar Pinkpop afsluiten

Guns N’ Roses. Afbeelding: pr

Heerlen / Geleen -

De Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses sluit de 51e editie van Pinkpop af. Dat heeft buro Pinkpop zojuist bekendgemaakt. De groep van frontman Axl Rose komt zondag 21 juni voor de eerste keer naar Landgraaf.

Daarmee zijn de drie hoofdacts voor Pinkpop in 2020 bekend. Naast Red Hot Chili Peppers op vrijdag 19 juni en rapper Post Malone een dag later is Guns N’ Roses aan het rijtje toegevoegd. De band die met name eind jaren tachtig en in het begin van de jaren negentig zeer succesvol was, debuteert op Pinkpop. „Een act die je niet verwacht en uiteindelijk tóch komt. Ze hebben lange tijd tot de onbereikbare artiesten behoord. Ik ben blij dat ze op het festival staan. Guns N’ Roses heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de historie van de popmuziek”, zegt festivaldirecteur Jan Smeets.

Lees ook: Komst Post Malone naar Pinkpop legt generatiekloof pijnlijk bloot

Guns N’ Roses was in 2017 en 2018 nog te zien in het Nijmeegse Gofferpark, de laatste jaren de favoriete concertplek van de mannen in ons land. Een wispelturige hardrockband, zo mag de Amerikaanse groep zeker getypeerd worden. Met muzikanten die nooit hechte vrienden van elkaar zullen worden. Die elkaar net zo makkelijk de rug toekeren als weer een reünie plannen. Ze hebben elkaar weer gevonden en de karakteristieke stem van Axl Rose en de snerpende gitaar van Slash – de man met de weelderige krullen en de zwarte hoge hoed - zullen ongetwijfeld over het Megalandterrein klinken. Guns N’ Roses teert de laatste tournees vooral op nostalgie. Grote hits als Sweet child o’ mine, Paradise city, Live and let die, November rain en de nummer 1-notering Knockin’ on heaven’s door volgden elkaar in sneltreinvaart op. Een nieuw album ontbreekt vooralsnog.

Inmiddels zijn ongeveer dertig namen van het Pinkpopprogramma bekend. Smeets verwacht dat daar nog een stuk of twintig aan toegevoegd worden.

Lees ook: Red Hot Chili Peppers sluit eerste dag Pinkpop 2020 af