Nieuwe voorzitter Moedercentrum Maximina Roermond

Print
Nieuwe voorzitter Moedercentrum Maximina Roermond

Anouk Dolmans, de nieuwe voorzitter van Maximina

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Liesbeth van Soest stapt per 1 januari op als voorzitter van Moedercentrum Maximina in de Donderberg. Haar opvolger wordt GroenLinks-raadslid Anouk Dolmans.

Van Soest heeft Maximina, waar vrouwen uit tal van culturen zichzelf leren ontwikkelen, zes jaar geleid, een periode waarin het Roermondse Moedercentrum flink aan de weg heeft getimmerd. Omdat Van Soest zeventig wordt, vindt ze het tijd het stokje over te dragen. Haar opvolgster is GroenLinks-raadslid Anouk Dolmans.

Zij zei meteen ‘ja’ toen ze werd gevraagd. „Ik heb vooral als kind veel in het buitenland gewoond, dus ik heb met veel culturen te maken gehad. Bovendien weet ik hoe het voelt om ergens de vreemde eend in de bijt te zijn.”

Dolmans, die vier dagen als wiskundelerares voor de klas staat, benadrukt dat zij haar rol iets meer op afstand gaat vervullen. „Ik kan niet net als Liesbeth bijna dagelijks in het Moedercentrum zijn. Maar ik ben zeer gedreven om er samen met de rest van het bestuur en de vele vrijwilligers iets van te maken.”