Carnavalsoptocht Venlo krijgt Parade weer als ‘finaleplek’

Print
Carnavalsoptocht Venlo krijgt Parade weer als ‘finaleplek’

De Parade vormt volgend jaar het slotstuk van de Venlose carnavalsoptocht en niet meer het begin, zoals op deze foto van dit jaar. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Op verzoek van de deelnemers is de route van de grote optocht op carnavalsmaandag in Venlo omgedraaid. Daardoor komt hun wens tot vervulling om van de doorgaans drukbezochte Parade weer de ‘finaleplek’ te maken.

Volgens woordvoerder Roy Dambacher van carnavalsvereniging Jocus kwam de wens van de deelnemers uit een enquête over de optocht. „Zij vonden het jammer dat de Parade al jaren het begin vormt. Zij zien die locatie met veel volk langs de kant juist als logische finale.”

In overleg met de gemeente is daarop besloten de route om te draaien. De deelnemers verzamelen zich 24 februari op het ‘Vleesplein’ bij C&A. Vervolgens trekt de stoet via de Grote Beekstraat, Kwartelenmarkt, – waar de stadsprins en zijn adjudanten het defilé afnemen – Jodenstraat, Oude Markt en Markt via de St. Jorisstraat naar de Parade. Via het ‘staartje’ Nassaustraat en Keullerstraat komt de bonte stoet op het eindpunt, de Deken van Oppensingel, de laatste jaren het vertrekpunt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →