Carnavalsoptocht Venlo krijgt Parade weer als ‘finaleplek’

Print
Carnavalsoptocht Venlo krijgt Parade weer als ‘finaleplek’

De Parade vormt volgend jaar het slotstuk van de Venlose carnavalsoptocht en niet meer het begin, zoals op deze foto van dit jaar. Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Op verzoek van de deelnemers is de route van de grote optocht op carnavalsmaandag in Venlo omgedraaid. Daardoor komt hun wens tot vervulling om van de doorgaans drukbezochte Parade weer de ‘finaleplek’ te maken.

Volgens woordvoerder Roy Dambacher van carnavalsvereniging Jocus kwam de wens van de deelnemers uit een enquête over de optocht. „Zij vonden het jammer dat de Parade al jaren het begin vormt. Zij zien die locatie met veel volk langs de kant juist als logische finale.”

In overleg met de gemeente is daarop besloten de route om te draaien. De deelnemers verzamelen zich 24 februari op het ‘Vleesplein’ bij C&A. Vervolgens trekt de stoet via de Grote Beekstraat, Kwartelenmarkt, – waar de stadsprins en zijn adjudanten het defilé afnemen – Jodenstraat, Oude Markt en Markt via de St. Jorisstraat naar de Parade. Via het ‘staartje’ Nassaustraat en Keullerstraat komt de bonte stoet op het eindpunt, de Deken van Oppensingel, de laatste jaren het vertrekpunt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen