Lijnders twee jaar langer assistent van Klopp bij Liverpool

Print
Lijnders twee jaar langer assistent van Klopp bij Liverpool

Pepijn Lijnders blijft de assistent van Jürgen Klopp. Afbeelding: Hollandse Hoogte / VI Images (2)

In het kielzog van Jürgen Klopp heeft ook assistent-trainer Pepijn Lijnders zijn verbintenis met Liverpool met twee jaar verlengd.

De 36-jarige Limburger staat nu tot medio 2024 onder contract bij de Champions League-winnaar. Klopp onthulde zelf in een filmpje op Twitter dat hij langer blijft.

„We hebben besloten om door te gaan met iets wat tot nu toe niet zo slecht uitpakt”, aldus Klopp op de voor hem kenmerkende humoristische wijze. „Voor sommigen is dat goed nieuws, voor anderen niet. Sorry daarvoor. Die mensen moeten dit filmpje nu maar afsluiten. De redenen om te blijven zijn dat Liverpool een geweldige club is en dat we ons hier thuis voelen.”

De 52-jarige Duitser werkt sinds 2015 bij Liverpool. Lijnders was kort daarvoor in Liverpool beland na een achtjarig dienstverband als jeugdtrainer bij FC Porto. Begin vorig jaar ging Lijnders in op een aanbod van NEC, maar in Nijmegen werd de trainer uit Broekhuizen al na een half jaar ontslagen. Klopp vroeg hem terug te keren naar Liverpool, waar de twee samen met assistent-coach Peter Krawiets een ijzersterk trio vormen. Die samenwerking wordt nu in elk geval tot medio 2024 voortgezet.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Kom Dat Schot #20. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen