Boeren hinderen reizigers Eindhoven Airport

Print
Boeren hinderen reizigers Eindhoven Airport

Afbeelding: ED/Bert Jansen

Passagiers van en naar Eindhoven Airport ondervinden grote hinder van boeren die met tractoren richting de luchthaven zijn opgestoomd. De weg naar de parkeergarage is geblokkeerd waardoor reizigers er niet meer in of uit kunnen.

De politie heeft enkele wegen afgesloten om de oprukkende boeren naar Eindhoven Airport te stuiten.

Lees ook: Live | ME blokkeert weg voor boze boeren bij Eindhoven Airport

De wegen Erica en de Oirschotsedijk die vanaf respectievelijk de A2 en de A58 naar de achterkant van de luchthaven leiden, zijn geblokkeerd door de politie. De tractoren zijn daar tot stilstand gekomen.

Aan de zijkant van de luchthaven in de omgeving van de parkeergarage staan ongeveer vijftien tractoren opgesteld.

Het luchtverkeer is nog niet verstoord geraakt door de situatie, zegt een woordvoerder van de luchthaven. „Maar dat komt voornamelijk door het feit dat de mensen die nu moeten vliegen al eerder binnen waren en al lang door de security zijn.” Wel verwacht hij dat de luchthaven zeer slecht bereikbaar is. Mogelijk heeft dit later gevolgen voor het vliegverkeer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →