Zuidplas Sibelco Heerlen open voor winterwandeling met natuurgidsen

Print
Zuidplas Sibelco Heerlen open voor winterwandeling met natuurgidsen

De Zuidplas van Sibelco Heerlen vorig jaar op 28 december. Afbeelding: Natuurlijkparkstad.eu

Brunssum / HEERLEN / Hoensbroek -

Terwijl BuurSibelco, Behoud Brunssumerheide en de gemeente Heerlen nog procederen tegen verlenging van de vergunning voor Sibelco, stelt het bedrijf zijn Zuidplas op 28 december open voor een winterwandeling.

Net als vorig jaar kan er tussen Kerst en Nieuwjaar tussen tien en vier uur worden gewandeld. Op eigen gelegenheid. Of onder begeleiding van de natuurgidsen Paul Arends en Sjef Silvertand, die de hele dag rondleidingen rond de Zuidplas verzorgen.

Middenplas

Er kan ook een kijkje genomen worden bij de Middenplas, waar mogelijk na 2023 kan worden gezwommen. De plas is nog niet volledig toegankelijk. Het bedrijf trakteert op chocomel, glühwein en kerstbrood.

Verplicht

Voor de verplichte aanmelding en informatie over ingangen van het doorgaans afgesloten gebied zie: vwww.natuurlijkparkstad.eu. Hier is ook informatie te vinden over werkzaamheden die de komende maanden worden verricht aan de Zuidplas in verband met de overdracht aan Natuurmonumenten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen