Zeg het maar...

Team Only Friends staat op scherp voor Abdijcross in Kerkrade

Print
Team Only Friends staat op scherp voor Abdijcross in Kerkrade

Mariëlle Houben van sportclub Only Friends. Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Maastricht / Itteren -

Mariëlle Houben van sportclub Only Friends heeft een groep jongeren en volwassenen met een beperking gevormd. Die gaat meedoen aan hardloopevenementen in Zuid-Limburg.

Wat is Only Friends?

„Only Friends is een sportclub voor iedereen met een beperking. Jongeren, volwassenen, ouderen met een verhoogd gezondheidsrisico en mensen in een revalidatieproces kunnen onder deskundige sporten. Het aanbod bestaat uit onder meer handbal, voetbal, wandelen en running.”

Op het gebied van running gaan jullie iets nieuws doen?

„We gaan in het komende jaar met een team van Only Friends meedoen aan meerdere hardloopevenementen. Dat zijn de Abdijcross in Kerkrade, de Parelloop in Brunssum, Maastrichts Mooiste en de Stadsloop in Kerkrade. Voorafgaand aan die evenementen zijn er clinics op diverse locaties.”

Jullie starten met de Abdijcross?

„Klopt. Die wordt op zondag 19 januari voor de 56-ste keer gehouden in de omgeving van Rolduc. Er zijn twee G-wedstrijden, eentje voor de jeugd tot en met 11 jaar, de tweede voor 12-plussers.”

Bereiden die deelnemers zich op een bepaalde manier voor?

„Only Friends geeft met de Jan Baptistschool in Kerkrade hardlooptrainingen. De eerste sessie op het schoolplein trok vijftig jongens en meisjes. Deze week was training op de atletiekbaan van Achilles-Top. Ook op 9 en 16 januari wordt er nog gelopen.”

En dan de eerste wedstrijd?

„De jongens en meisjes willen zo goed mogelijk voor de dag komen. Bij de trainingen hebben ze in elk geval laten zien dat ze er ontzettend veel zin in hebben.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen