Sportieve malaise houdt aan: Roda wint weer niet

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

De sportieve malaise bij Roda JC blijft maar duren. In de laatste thuiswedstrijd van 2019 kwam de ploeg van Jean-Paul de Jong tegen Jong AZ niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Roda is nu al zeven competitieduels op rij zonder overwinning.

Op de laatste wedstrijd van dit jaar in eigen huis waren bar weinig toeschouwers afgekomen. Het Parkstad Limburg Stadion telde meerdere vakken zonder ook maar één bezet stoeltje.

Kaartenhuis

Roda begon nog aardig aan het duel. Croux en Rösch kregen prima kansen om de score te openen, maar verzuimden te scoren. Een schot van Alberg zeilde naast. Toen Jong AZ na een half uur via Sedlacek op voorsprong kwam, stortte de thuisploeg als een kaartenhuis in elkaar. De rest van de eerste helft konden de beloften de bal rustig rond laten gaan. Roda grossierde ondertussen in slordigheden.

Croux

Na de pauze veerde de ploeg van Jean-Paul de Jong zowaar even op. Verdediger Yann Bisseck, vervanger van de geschorste Werker, kopte uit een hoekschop gelijk: 1-1. Een paar minuten later joeg Jordy Croux de bal hard binnen: 2-1. Lang kon Roda niet op die voorsprong bouwen, want bij de eerste de beste tegenstoot was het alweer gelijk. Middenvelder Thijs Oosting werkte van dichtbij binnen na een fraaie combinatie in het zestienmetergebied: 2-2.

In het laatste kwartier ging Roda met man en macht op zoek naar de winnende treffer. Een hakbal van invaller Remans ging naast, Alberg zag een goed schot gered worden door doelman Schendelaar. In de laatste minuten claimde de thuisploeg nog een strafschop na hands bij AZ, maar arbiter Stan Teuben wilde daar niets van weten.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger