Koninklijke onderscheiding voor Roermondenaar Patrick Ramakers

Print
Koninklijke onderscheiding voor Roermondenaar Patrick Ramakers

Afbeelding: ANP

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Locoburgemeester Marianne Smitsmans heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Patrick Ramakers (53). De Roermondenaar ontving het lintje bij zijn afscheid als bestuurslid van het Gehandicapten Platform.

Patrick Ramakers is medeoprichter en al meer dan 20 jaar secretaris van het Gehandicapten Platform Roermond. Dit orgaan adviseert de gemeente Roermond over het beleid ten aanzien van mensen met een beperking. Zijn actieve bijdrage heeft ertoe bijgedragen dat mensen met een beperking op een volwaardige manier kunnen meedoen in de samenleving.

Daarnaast is Ramakers ook actief als bestuurslid van Boccia Roermond. Boccia is een paralympische bal- en werpsport, verwant met pétanque en jeu de boules en wordt met name beoefend door mensen met een zware motorische beperking. In het verleden was hij ook actief als bestuurslid en vrijwilliger bij het Longfonds, afdeling Roermond.

Ramakers kreeg de versierselen uitgereikt tijdens een seminar van het Gehandicapten Platform Roermond in TheaterHotel De Oranjerie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen