Steijn wil graag naar ADO, maar pas in zomer

© Pro Shots -Toin Damen

Trainer Maurice Steijn wil graag aan de slag bij ADO Den Haag, maar niet direct. Steijn voerde eerder deze week in Abu Dhabi een gesprek met Mohammed Hamdi, de algemeen directeur van ADO.

Redactie

„Het was een heel goed gesprek”, zei Steijn bij FOX Sports. „Maar ik wil niet tussentijds instappen. Wie weet komt het in de zomer wel tot een dienstverband. De club moet nu eerst beslissen of ze een trainer voor de lange termijn aanstellen of dat Dirk Heesen blijft zitten om het seizoen af te maken.”

Steijn begon dit seizoen als trainer bij Al-Wahda. De geboren Hagenaar werd al na drie wedstrijden ontslagen bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Financieel is inmiddels alles afgehandeld. „De club heeft aan alle betalingsverplichtingen voldaan en m’n contract gerespecteerd”, zei Steijn, die voorlopig in Abu Dhabi blijft wonen, maar zaterdag even naar Venlo was gekomen omdat hij voor de aftrap van de wedstrijd tussen VVV en PEC Zwolle werd uitgezwaaid. De 46-jarige Hagenaar was de afgelopen vijf jaar succesvol als trainer van VVV.

Fons Groenendijk stapte begin deze maand op bij ADO Den Haag. Assistent Heesen is voorlopig de interim-trainer van de club die onderin de eredivisie bivakkeert. „Toen Fons was opgestapt, was ADO heel concreet. Ze wilden dat ik direct zou komen”, aldus Steijn. „Het hele verhaal ziet er goed uit. Ze hebben een toekomstplan voor de komende drie, vier jaar. Ik kom uit Den Haag, ik heb er al in allerlei functies heel fijn gewerkt. Maar ik heb gezegd: als je mijn kwaliteiten wil benutten, heb ik langer de tijd nodig. Dit is niet mijn selectie, ik wil niet tussentijds instappen. Maar ik ga er wel over nadenken, misschien zit er in de zomer wel een dienstverband in.”

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee