‘Interimmer’ Driessen verspreekt zich: ‘De Koning trainer VVV’

Print
‘Interimmer’ Driessen verspreekt zich: ‘De Koning trainer VVV’

Hans de Koning: in beeld als coach bij VVV. Afbeelding: Pro Shots

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Hans de Koning wordt de nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo. Althans, dat beweerde interim-trainer Jay Driessen vlak voor het thuisduel met PEC Zwolle. De 59-jarige De Koning was eerder hoofdtrainer van onder meer FC Volendam, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk.

„Hans de Koning wordt hier hoofdtrainer en ik stap weer terug in mijn oude rol”, versprak Driessen zich voor de camera van FOX Sports. Vervolgens probeerde de Limburger zijn uitspraak nog enigszins te nuanceren. „Ik zou onder hem kunnen werken, maar er is met meerdere kandidaten gesproken.”

Lees ook: VVV in gesprek met Hans de Koning

Andere kandidaat

Volgens technisch manager Stan Valckx heeft VVV naast De Koning nog iemand op het oog. „Met beide kandidaten hebben we goede gesprekken gevoerd. Het is nog niet beklonken”, aldus Valckx. „Misschien was het een verspreking van Jay. Hij weet dat er nog een andere kandidaat is.”

VVV is op zoek naar een hoofdtrainer na het ontslag van Robert Maaskant vorige maand. Driessen was eerder dit seizoen assistent van Maurice Steijn bij Al-Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij beschikt niet over het vereiste trainersdiploma om in de eredivisie als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Driessen zat zonder werk na het ontslag van Steijn, onder wie hij eerder ook al bij VVV werkte.

De Venlonaren verloren met 2-1 van PEC Zwolle en zakten naar de zestiende plaats in de eredivisie.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger