Omstanders halen man uit vijver bij kerstfeest in Brunssum

Print
Omstanders halen man uit vijver bij kerstfeest in Brunssum

Afbeelding: Getty Images

Brunssum -

Bij het kerstfeest rond het Vijverpark in Brunssum is zaterdagavond een man om nog onduidelijke redenen in het water gevallen.

Omstanders Paul Zautsen en Danny Sozanski bedachten zich geen moment, sprongen in het water en wisten de man uiteindelijk uit de vijver te halen. Even later arriveerden de hulpdiensten. De man is door de ambulance met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

In actie

Sozanski dacht in eerste instantie dat het om een hondje ging. „Toen ik zag dat het een man was, ben ik direct het water in gesprongen. Maar het was ontzettend koud en mijn lichaam kreeg een schok.” Omstanders riepen dat de man naar de kant moest komen, maar dat lukte hem niet.

Vervolgens kwam Zautsen in actie. „Ik was samen met een vriend van Aikido in Brunssum en onze gezinnen op de kerstmarkt. Langs het water lopend, zagen we een man spartelen op zo’n vijf of zes meter van de kant”, vertelt hij. „Ik zag dat hij niet naar de kant kon zwemmen. Toen heb ik mijn kleren uitgedaan en ben ik in het water gesprongen.”

Toestand

Zautsen duwde de man naar de kant, waar hij met hulp van Sozanski uit het water kon komen. „Ik hoop van harte dat het goed gaat met hem”, zegt Zautsen. Hoe het momenteel met de man gaat, is niet bekend.

Met de heren die in actie kwamen, gaat het prima. Sozanski kreeg droge kleren gebracht. Zautsen vertelde zijn verhaal aan de aanwezige agenten en kon, nadat hij zich mocht opwarmen in de politiewagen, naar huis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen