Fortuna worstelt maar komt boven en pakt belangrijke punten tegen RKC

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fortuna heeft drie zwaarbevochten punten overgehouden aan de wedstrijd met RKC. Met hangen en wurgen wisten de Sittardenaren de punten in eigen huis te houden: 3-2.

Tim Geurts

Fortuna begon matig aan het duel. Een eerste kopkans werd nog niet tot doelpunt gepromoveerd door RKC, uit de even later volgende corner was het wel raak. Mulder mocht ongehinderd scoren. Gelukkig voor de Sittardenaren kwam het antwoord snel. Wie anders dan Mark Diemers bracht Fortuna op gelijke hoogte. Met een wereldgoal (als de bal zo bedoeld was) verschalkte hij de doelman bij de tweede paal.

Het bracht Fortuna niet beter in het spel. Sterker nog enkele minuten later was het weer raak. Tekie verspeelde de bal dom in de eigen zestien, Clint Leemans krulde de bal fraai achter Koselev. Omdat Damascan vervolgens van dichtbij rustig bleef, mocht Fortuna toch met een 2-2 stand gaan rusten.

Ook na rust kon Fortuna niet imponeren, maar won het wel meer duels. Dat resulteerde in de 3-2. Weer was het Damascan die als een ware Bep Bakhuys fraai raak kopte. Carbonell kreeg daarna de kans op de 4-2, maar faalde opzichtig waardoor RKC in leven bleef.

Ook na de rode kaart voor Maatsen bleef het razend spannend in Sittard en was RKC dicht bij de gelijkmaker. Het was Koselev die met een hele belangrijke redding de 3-3 zelfs nog wist te voorkomen en de drie punten in Sittard hield.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee