Slotoffensief VVV en goal debutant Bastiaans niet genoeg: 2-1 zege PEC

Print

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft het afscheidsfeestje voor Maurice Steijn in De Koel niet kunnen bekronen. PEC Zwolle was met 2-1 te sterk. Tijdens het slotoffensief van de Venlonaren maakte debutant Aaron Bastiaans (17) de 1-2, maar daar bleef het bij.

In de eerste helft niets te zien van de verdedigende kracht die VVV in de eerste drie wedstrijden onder Jay Driessen toonde. PEC kreeg te veel ruimte om te voetballen. Met een excellerende Lennart Thy als aanspeelpunt kregen de Zwollenaren kans op kans. Kenneth Paal schoot van afstand in de elfde minuut fraai raak. Dertien minuten later was het weer raak: Pelle Clement scoorde na een sublieme pass van Thomas Lam. VVV kon daar alleen een venijnig schot van Johnatan Opoku tegenover zetten. In de extra tijd van de eerste helft had Vito van Crooij de 0-3 op zijn schoen, maar Thorsten Kirschbaum kon redding brengen namens VVV.

Lees ook: VVV verliest van PEC Zwolle ondanks droomdebuut Aaron Bastiaans

Na rust bracht Driessen John Yeboah voor de matte Haji Wright. De jonge buitenspeler bracht meteen beleving bij VVV. In de 53ste minuut pingelde hij zich vrij in het strafschopgebied van PEC en leek Clement de kleine dribbelaar vast te houden. Scheidsrechter Marc Nagtegaal floot niet. Ook de VAR meldde zich niet.

PEC bleef echter gevaarlijk. In de 59ste minuut moest Kirschbaum ingrijpen bij een inzet van Gustavo Hamer. Ook bij een enorme kans van Dean Huiberts greep de VVV-goalie goed in. Aan Venlose zijde had Elia Soriano net voor die opleving van PEC een enorme kans, maar Michael Zetterer in het Zwolse doel kon diens inzet makkelijk pakken.

Reden voor Driessen om Soriano na 75 minuten te wisselen. In zijn plaats kwam de 17-jarige debutant Aaron Bastiaans, die nog geen minuut later de 1-2 scoorde. In het slotoffensief van VVV debuteerde 10 minuten voor tijd ook Stan van Dijck nog. De lange verdediger kwam erin voor Janssen en ging meteen de spits in. Hij zag 5 minuten voor tijd een inzet naast rollen. De gelijkmaker bleef zo uit.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger