Roosteren verliest ook derde uitduel in handhavingspoule eredivisie

© iStock

Thuis top Uit flop. Ook in het Gelderse Wijchen lukt het Roosterse BC niet om af te rekenen met het uitsyndroom.

Ton Reijnaerts

Het wederom met de nodige invallers aantredend Roosteren ging bij 2dA Smashing de nummer voorlaatst in de handhavingspoule van de eredivisie met 3-5 onderuit. Daardoor moet Roosteren na de jaarwisseling vol aan de bak in de resterende drie thuisduels om het vege lijf te redden.

Kater

Roosterse BC PSV won op 7 september in Groningen tijdens de seizoenouverture tegen promovendus Amore voor het laatst een uitduel. Daarna eindigden alle uitreizen in een kater. Of het nu in Hoorn, Almére, Haarlem, Amersfoort of Wateringen was, overal liet Roosterse BC zich aftroeven of afschminken. In Wychen ging het weer zo. Mede omdat spelers die voor houvast in de overlevingsstrijd kunnen bieden zoals de Zwitserse Nadia Frankenhauser en de Oostenrijker Markus Barth, niet van de partij waren. Ook teamsteunpilaar Nico Hermans werd zoals al het hele seizoen node gemist in de slijtageslag.

In het mannendubbel konden Rik Hermans en Rick Steutener het niet bolwerken tegen Roy Reijbroek en Luuk van Renswouw: 17-21, 15-21. In het twee mannendubbel knokten de Roosteren invallers Yannic Smeets en Sander Prenen voor wat ze waard waren, maar verloren uiteindelijk in drie games het ook In het vrouwendubbel gingen Wendy Hoeve en Dorien Lups in de derde game ten onder: 21-23, 21-10, 16-21.

Tegenvaller

Een tegenvaller was ook het nipte verlies van Rick Steuten in het mannenenkel tegen Luuk van Renswouw: 16-21, 21-19, 20-22. Wendy Hoeve en Dorien Lups brachten Roosteren terug in de wedstrijd, door beide hun singelpartij te winnen. In het gemengd dubbel verloren Anne Vievermans en Brandon Bessem door opgave. In het tweede gemengde dubbel sleepten Rik Hermans en gelegenheidspartner Mara Schrijnewerkers er op de valreep nog een zeer welkom derde wedstrijdpunt uit voor Roosterse BC Het duo klopte Lieke Maes en Roy Reijbroek in drie games: 12-21, 22-20 en 21-13.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee