Filipijnen opgeschrikt door sterke aardbeving en nabevingen: meisje (6) overleden

Print
Filipijnen opgeschrikt door sterke aardbeving en nabevingen: meisje (6) overleden

Foto ter illustratie. Schade na een eerdere aardbeving op de Fillipijnen. Afbeelding: AFP

Bij de Filipijnen heeft een aardbeving met een kracht van 6,8 op de Schaal van Richter plaatsgevonden. De beving had plaats op het zuidelijke eiland Mindanao, op 61 kilometer van de Filipijnse stad Davao.

Er zijn al diverse naschokken geweest, de twee zwaarste hadden een kracht van 5,0 en 5,7. Door de bevingen is minstens één dode gevallen, een meisje van zes jaar. Volgens burgemeester Vincent Fernandez van Matanao werd het kind geraakt toen een muur instortte na de aardbeving. Dat zei hij op de lokale radio. Hij meldde ook een onbekend aantal gewonden.

Op Twitter worden verder foto’s en video’s gedeeld van enkele ingestorte gebouwen, scheuren in muren van gebouwen en water dat wild heen en weer golft in een zwembad. Lokale media melden dat mensen op het eiland vanuit hun huizen en winkelcentra in paniek de straten op renden. Op sommige plaatsen is de stroom uitgevallen. Daardoor moest een ziekenhuis ontruimd worden.

Autoriteiten meldden vlak na de aardbeving, die op 28,2 kilometer diepte plaatsvond, dat er geen gevaar voor een tsunami bestond. Na de beving volgden nog twee zware naschokken. Het land ligt op de zogenoemde Pacifische Ring van Vuur. Krachtige aardbevingen zijn daarom niet ongebruikelijk op de Filipijnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen