Wilde achtervolging op hoge snelheid door Weert, bestuurder (20) gepakt

Print
Wilde achtervolging op hoge snelheid door Weert, bestuurder (20) gepakt

Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige man aangehouden na een wilde achtervolging in Weert. Hij scheurde met 100 kilometer per uur over de Kasteelsingel en had drugs op zak.

Een patrouillewagen van de politie reed de Weertenaar rond negen uur op de Kasteelsingel tegemoet en zette de achtervolging in vanwege de hoge snelheid van de bestuurder. Hij zou volgens een politiewoordvoerder snelheden van 100 tot 120 kilometer per uur hebben bereikt waar 50 kilometer per uur is toegestaan. De auto van de wegpiraat werd even later leeg in de Penitentenhof aangetroffen waarna de politie op aanwijzing van getuigen achter de man aanging.

Bij de garageboxen aan de Molenpoort werd de 20-jarige man uit Weert uiteindelijk door de politie aangehouden. Hij had softdrugs bij zich; hasj en jointjes en een nog onbekende stof waarvan de politie vermoedt dat het cocaïne betreft. Hij zit vast op verdenking van drugsbezit en het veroorzaken van gevaarlijke situaties op de weg.

De politie is op zoek naar getuigen omdat de man mogelijk op zijn vlucht nog drugs uit zijn auto heeft gegooid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →