Italiaanse stad ontruimd om beschadigde bom WOII

Print
Italiaanse stad ontruimd om beschadigde bom WOII

Foto ter illustratie. In oktober van dit jaar werd nog een WOII-bom ontmanteld in Bolzano. Afbeelding: EPA

De Zuid-Italiaanse stad Brindisi is zondag deels ontruimd, omdat een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk werd gemaakt. Ongeveer 54.000 inwoners van de stad moesten tijdelijk hun huis verlaten. In Brindisi wonen ongeveer 87.000 mensen.

Het gaat om een bom van een meter lang die 200 kilogram weegt en op 2 november werd gevonden. De bom lag op een bouwterrein waar aan een bioscoop werd gewerkt. Het werktuig van de bouwvakkers heeft de bom licht beschadigd, waardoor het ontmantelen zondag een lastig karwei werd.

Voor de zekerheid werden alle omwonenden in een straal van 1,5 kilometer rond de bom geëvacueerd. Ook werd het gas van huizen binnen 500 meter van het explosief afgesloten. Bij de ontruiming die zaterdag begon waren 1250 mensen betrokken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen