Mountainbikers en veldrijders strijden om de winst op Wieleromgeving Herungerberg

Print
Mountainbikers en veldrijders strijden om de winst op Wieleromgeving Herungerberg

Afbeelding: TWC Olympia

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Lottum / Grashoek / Maasbree / Reuver / Kessel / Baarlo / Neerkant / Haelen -

Meer dan 225 mountainbikers en veldrijders staan op 22 december aan de start op Wieleromgeving Herungerberg in Venlo om de geaccidenteerde bospaden en hindernissen te bedwingen tijden het WFN-kampioenschap off-road.

De wedstrijden beginnen om 10.00 met de junioren en nieuwelingen veldrijden/mountainbiken, de dames en jeugd 3. Om 11.00 volgen de Masters cyclocrossers en om 12.00 uur is het de beurt aan de amateurveldrijders. Om 13.15 en 13.45 uur komen respectievelijk de jeugdcategorieën 2 en 1 aan de start. De amateurs/masters en junioren/nieuwelingen mountainbikers sluiten de dag om 14.30 uur af met een wedstrijd over een uur. De toegang is gratis.

Aan de start verschijnen veel lokale renners, die een vooraanstaande rol spelen in de wintercompetitie. Zij nemen het op tegen enkele sterke Duitsers en Belgen uit het wielernetwerk. Kanshebbers bij de jeugdmountainbikers zijn Max Rijvers uit Lottum, Sem Horsten uit Grashoek, Koen Zeelen en Emiel Thijssen uit Maasbree en Thijmen Hendrickx uit Reuver. Bij de junioren Tim Janssen uit Baarlo en bij de amateurveldrijders Daan Bongers (Nederlands kampioen bij de Masters), Joep Keijsers uit Kessel, Rob Schouwenberg uit Velden, en bij de Master veldrijders Rene Kuhlmann uit Baarlo, Harrie Peeters en Paul Laning en John Montulet uit Blerick en bij de amateur mountainbikers Yannick Smedts uit Baarlo, Frank Lamber uit Blerick en Noud Peeters uit Kessel. Grote favorieten zijn Erwin Bakker uit Neerkant en Gody Jacobs en Stef Hendriks uit Haelen. Bij de Masters mountainbikers zijn Leon Crienen uit Baarlo, Jac Cox uit Neer en Luuk Peeters uit Kessel de lokale favorieten voor de titel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen