Lichaam gevonden in kliko in Edam

Archiefbeeld ter illustratie

Archiefbeeld ter illustratie © iStock

In een kliko in Edam is zondag een lichaam gevonden. Het slachtoffer is volgens een politiewoordvoerster een nog onbekende man of een vrouw.

Redactie

De politie heeft de omgeving afgezet. Het onderzoek naar om wie het gaat en wat de doodsoorzaak is, is in volle gang, aldus de politie.

Het stoffelijk overschot werd zondag aan het eind van de ochtend aangetroffen in de mini-afvalcontainer op een terrein van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan de Schepenmakersdijk.

De kliko staat volgens de woordvoerster op een soort binnenplaats en is vanaf de openbare weg niet te zien. „Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn onderweg om het lichaam met speciale apparatuur te onderzoeken. Daarna pas wordt een schouwarts ingezet”, aldus de zegsvrouw. „Die volgorde is van belang. Op die manier worden geen sporen gewist.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee