Belgische beeldhouwer Panamarenko overleden

Print
Belgische beeldhouwer Panamarenko overleden

Afbeelding: AFP

De Belgische beeldhouwer Panamarenko, de artiestennaam van Henri Van Herwegen, is zaterdagavond op 79-jarige leeftijd overleden.

Hoewel hij al enkele jaren met gezondheidsklachten kampte, kwam dat nieuws onverwacht. Zijn tachtigste verjaardag zou volgend jaar groots worden gevierd met onder meer een overzichtstentoonstelling van zijn werk (‘around the world in 80 years’) in Berchem.

Panamarenko geldt als een van de belangrijkste Belgische kunstenaars van de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij dankt zijn bekendheid vooral aan de constructies (assemblages) van wonderbaarlijke vervoermiddelen, met een voorliefde voor vliegtuigen en de vliegende mens. Het pseudoniem waarvan Van Herwegen zich bediende, ontleende hij aan Pan American Airways and Company.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen