Aan tafel

Maak eens een kerstsnack met fetakaas en cranberry compote

© Jaimy van Dijke

Een heerlijk hapje of voorgerecht voor de feestdagen zijn lekker knapperige filodeeg- rolletjes gevuld met fetakaas en zelfgemaakte cranberry compote.

Jaimy van Dijke

Deze filodeegrolletjes zijn het allerlekkerst als ze warm zijn. Dan is de fetakaas nog lekker zacht, de cranberry compote warm en het deeg lekker knapperig.

Zelfgemaakte cranberry compote in deze rolletjes is natuurlijk het lekkerst en helemaal niet moeilijk te maken. Het recept hiervoor deelde ik al eerder op Jaimy’s Kitchen. Ik raad je dan ook echt aan om deze compote zelf te maken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kant-en-klare variant.

Filodeegrolletjes met kaas en compote

Bereidingstijd 10 minuten en 35 minuten oventijd

Aantal 5 stuks

Moeilijkheidsgraad makkelijk

Bereiding:

1. Laat het filodeeg goed ontdooien onder een vochtige theedoek.

2. Verwarm de oven voor op 210 graden, of wat de verpakking van je filodeeg aangeeft.

3. Snijd het blok fetakaas in 5 repen.

4. Neem 1 vel filodeeg en besmeer dit met boter. Leg er dan het volgende vel bovenop. Leg op ¾ van het vel een reep fetakaas. Breek deze reep in 3 stukken en laat een beetje ruimte tussen de blokjes feta vrij.

Voeg in de ruimtes een halve eetlepel cranberry compote toe. Vouw de zijkanten van het filodeeg naar binnen en rol vervolgens een rolletje van het filodeeg. Smeer een beetje extra boter op het laatste stukje en rol goed dicht.

Leg de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Smeer een beetje boter over de bovenkant en strooi hier sesamzaadjes overheen. Herhaal deze stappen om de andere 4 rolletjes te maken.

5. Bak de filodeegrolletjes af in 30 minuten of tot het filodeeg mooi goudbruin is. Serveer met een lichte salade en eventueel met een beetje gehakte peterselie.

INFO

Jaimy blogt op jaimyskitchen,nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee