Dode zwerver in kliko niet door misdrijf om het leven gekomen

Print
Dode zwerver in kliko niet door misdrijf om het leven gekomen

Afbeelding: Google streetview.

De 39-jarige man uit Muntendam die in Edam levenloos ondersteboven in een kliko werd gevonden, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat maakte de politie net bekend. Het is niet duidelijk hoe de man precies in de afvalbak terecht is gekomen en waar hij aan is overleden. Hij leidde volgens de politie ‘een zwervend bestaan’.

Het lichaam van de man werd zondag tegen het middaguur aangetroffen in een vuilcontainer aan de Schepenmakersdijk in Edam, een kleine stad naast Volendam. De groene kliko waarin het stoffelijk overschot werd aangetroffen stond op de binnenplaats van het monumentale vergadercomplex van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De vondst van de dode man zorgde voor veel beroering in het kleine Edam. Buurbewoners reageerden geschokt. Er werd druk gespeculeerd over wat er gaande was. Volgens de politie is nu uit onderzoek gebleken dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen. ,,De doodsoorzaak is nog niet duidelijk, maar het was geen misdrijf. De man leidde een zwervend bestaan en het is ons niet duidelijk hoe hij in de kliko terechtgekomen is. Omdat het geen misdrijf is, houdt het nu bij ons op. Het is in ieder geval een triest verhaal’’, aldus woordvoerdster Jamy-Lee Roy van de politie in Noord-Holland.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →