Automobilist was mogelijk al dood toen politie hem aanreed: ‘Hij raakte eerst een boom’

Print
Automobilist was mogelijk al dood toen politie hem aanreed: ‘Hij raakte eerst een boom’

Afbeelding: ED/Bert Jansen

Bij een aanrijding tussen een politiewagen en een personenauto is in de nacht van zondag op maandag een man om het leven gekomen. Hij was de bestuurder van de wagen waarmee de politie in botsing kwam. Hij overleed ter plaatse.

Het ongeval gebeurde in het Brabantse Riethoven, vlakbij Valkenswaard. De politie heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, maar slaagde daar niet in. Volgens een politiewoordvoerder was het slachtoffer de enige inzittende. ,,De bij het ongeval betrokken collega’s zijn gelukkig ongedeerd gebleven.’’

Auto gestolen

Volgens de politie was de auto kort daarvoor in Waalre gestolen. De diefstal werd rond 01.30 uur gemeld door een getuige. ,,De collega’s zagen de auto rijden en gingen er achteraan, waarna de aanrijding ontstond’’, zo twitterde de politie.

De politie meldde maandagmorgen na onderzoek door de recherche dat de man waarschijnlijk is overleden nadat hij een boom raakte tijdens zijn vlucht voor de politie. Pas daarna werd zijn auto door achtervolgende agenten geraakt. Die konden het voertuig niet meer ontwijken. ,,Uit nader onderzoek komt naar voren dat de auto stil was gevallen door de aanrijding met een boom. Door die klap is de bestuurder uit de auto geslingerd en die aanrijding is hem waarschijnlijk fataal geworden. Pas daarna gebeurde de botsing met de politieauto”, aldus de politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen