Gitarist John Frusciante na tien jaar terug bij Red Hot Chili Peppers

Print
Gitarist John Frusciante na tien jaar terug bij Red Hot Chili Peppers

Een bekend gezicht keert terug als gitarist van de Red Hot Chili Peppers. John Frusciante, eerder al in twee periodes lid van de band, gaat weer deel uitmaken van de Peppers Afbeelding: AD/EPA

Goed nieuws voor Red Hot Chili Peppers-fans met een kaartje voor hun concert op Pinkpop: de tweede gitarist van de band keert terug en zal daar met de band op het podium staan. Met een bericht op sociale media maakte de rockgroep gisteren bekend dat John Frusciante terugkomt bij de groep.

Frusciante is een goede bekende van de band. De gitarist was vanaf 1988 lid van de Red Hot Chili Peppers. Hij volgde de originele gitarist Hilel Slovak op, die op 26-jarige leeftijd overleed door een overdosis. Van 1989 tot 2009 drukte Frusciante zijn stempel op de groep bij albums als Mother’s Milk (1989), Blood Sugar Sex Magik (1991) en Californication (1999).

In 2007 trad Josh Klinghoffer toe tot de Peppers, om in 2009 Frusciante helemaal te vervangen. Frusciante verliet overigens in 1992 ook al even de groep, omdat ook hij kampte met een drugsverslaving.

Lees ook: Red Hot Chili Peppers sluit eerste dag Pinkpop 2020 af

In het bericht op Instagram bedankte de band de ‘prachtige muzikant’ Klinghoffer voor zijn bewezen diensten de afgelopen tien jaar. ‘We zijn dankbaar voor onze geweldige tijd met hem’, aldus de band.

De Peppers staan op 19 juni 2020 op Pinkpop.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen