Max Verstappen gekroond tot Limburgse sportman van het jaar, schoonspringster Inge Jansen beste sportvrouw

Print
Max Verstappen gekroond tot Limburgse sportman van het jaar, schoonspringster Inge Jansen beste sportvrouw

Afbeelding: Lé Giesen

/ Maasbracht / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul -

In Venlo zijn maandagavond de Limburgse sportprijzen uitgereikt. Max Verstappen werd gekroond tot sportman van het jaar. Inge Jansen won de titel van beste sportvrouw.

De jaarlijkse Limburgse sportverkiezing heeft dit jaar plaats in theater De Maaspoort in Venlo.

Verstappen

Max Verstappen won de prijs bij de mannen. De Formule 1-coureur liet daarmee wielrenner Mike Teunissen uit Ysselsteyn en boogschutter Mike Schloesser uit Heerlen achter zich. Verstappen won dit jaar drie races en eindigde dit seizoen als derde in de eindstand van het WK, zijn hoogste klassering ooit. De coureur is de opvolger van de Maastrichtse wielrenner Tom Dumoulin, die de prijs vorig jaar kreeg.

Jansen

Tot beste Limburgse sportvrouw van het jaar werd Inge Jansen verkozen. De schoonspringster uit Maasbracht veroverde in augustus de Europese titel op de drie meterplank en kwalificeerde zich daarmee voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De andere genomineerden waren voetbalster Dominique Bloodworth uit Horst en badmintonster Cheryl Seinen uit Roermond. Een jaar geleden won tennisster Demi Schuurs uit Nieuwstadt de award.

Lees ook: Schoonspringster Inge Jansen pakt Europese titel op 3-meterplank

Nusser

De Limburgse sportploeg van het jaar is de wielerformatie van Boels-Dolmans, de beste vrouwelijke wielerploeg ter wereld. Larissa Nusser uit Born werd uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. Zij won dit weekend met de Nederlandse handbalsters in Japan de wereldtitel. De beste Limburgse sporter met een beperking is dit jaar rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen.

Lees ook: Video: ‘Mini’ maakt handbalfamilie Nusser uit Born apetrots

Ad Wijnands

Ook oud-wielrenner Ad Wijnands uit Maastricht werd maandagavond in het zonnetje gezet. De tweevoudig touretappewinnaar reed jarenlang voor de beroemde TI-Raleighploeg van Peter Post. Hij kreeg van de organisatie een oeuvreprijs vanwege zijn verdiensten als profrenner en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van jeugdig wielertalent in de provincie. Zo trainde hij bijvoorbeeld Tom Dumoulin toen die nog op jonge leeftijd was.

Wijnands kon de prijs niet zelf in ontvangst nemen. De 60-jarige oud-renner kampt met ernstige gezondheidsproblemen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →