Vrienden van de Schwienswei kanshebbers voor Kern met Pit

Print
Vrienden van de Schwienswei kanshebbers voor Kern met Pit

Het nieuwe bezoekerscentrum in de Swienswei. Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Vrienden van de Schwienswei in Sittard staan met hun project ‘Insecten’ op de shortlist van Kern met Pit, een organisatie die buurtprojecten stimuleert.

De Vrienden van de Schwienswei zetten zich in voor het behoud van het natuurgebied. Sinds juli heeft de groep een bezoekerscentrum met educatieve imkerij aan de rand van de Swienswei. Het gebied daaromheen wordt een oase voor insecten, belangrijk voor de biodiversiteit in het gebied.

De plek op de shortlist levert De Vrienden van de Schienswei sowieso 1000 euro op. Daarnaast worden per provincie trofeewinnaars gekozen. De twaalf trofeewinnaars dingen mee naar de Gouden Pit ter waarde van 3.000 euro. Meer informatie over de projecten is te vinden op de website van Kern met Pit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen