Graaf Huyn College twee dagen in teken burgerschap

Print
Graaf Huyn College twee dagen in teken burgerschap
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Alle leerlingen van de klassen klas 1 tot en met 6 van het Graaf Huyn College zijn twee dagen lang bezig met burgerschap.

De Geleense school biedt onder meer gastlessen aan bij de gemeente en de provincie, en bezoekjes aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, een expositie over kunst in het Nazi-Duitsland, het oorlogsmuseum in Beek en de films De Tweeling en Parent Trap.

Daarmee geeft het Graaf Huyn College een eigen invulling aan de verplichting om het lesprogramma aandacht te besteden aan burgerschapsvorming. De bedoeling daarvan is leerlingen iets bij te brengen over de maatschappij, democratie en waarden en normen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen