Graaf Huyn College twee dagen in teken burgerschap

Print
Graaf Huyn College twee dagen in teken burgerschap
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Alle leerlingen van de klassen klas 1 tot en met 6 van het Graaf Huyn College zijn twee dagen lang bezig met burgerschap.

De Geleense school biedt onder meer gastlessen aan bij de gemeente en de provincie, en bezoekjes aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, een expositie over kunst in het Nazi-Duitsland, het oorlogsmuseum in Beek en de films De Tweeling en Parent Trap.

Daarmee geeft het Graaf Huyn College een eigen invulling aan de verplichting om het lesprogramma aandacht te besteden aan burgerschapsvorming. De bedoeling daarvan is leerlingen iets bij te brengen over de maatschappij, democratie en waarden en normen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen