Armin van Buuren en Wereld Natuur Fonds bundelen krachten tegen plastic

Print
Armin van Buuren en Wereld Natuur Fonds bundelen krachten tegen plastic

Afbeelding: WWF

Armin van Buuren en het Wereld Natuur Fonds (WWF) gaan samen miljoenen mensen in beweging brengen om plasticvervuiling te stoppen. Als Global Oceans Ambassador zet Armin zich de komende jaren in voor de wereldwijde #BeatPlastic campagne.

Dat maakte WWF maandag bekend.,,Tussen het touren door heb ik op Bali een aantal projecten van WWF bezocht’’, aldus Armin van Buuren in een persverklaring van WWF. ,,Ik heb met eigen ogen gezien wat de gevolgen van plasticvervuiling zijn voor prachtige dieren als zeeschildpadden. Deze ervaring heeft mijn ogen geopend en ik zie hoe hard er hulp nodig is.’’

Armin weet als succesvol dj en producer al jaren mensen samen te brengen met zijn muziek. ,,Zo probeer ik op mijn eigen manier om de wereld een stukje mooier te maken. Daarnaast ben ik ook vader en ik wil mijn kinderen de wereld geven die ze verdienen: een wereld waar niet alleen zij van kunnen genieten, maar ook hún kinderen en de generaties daarna.’’

8 miljoen ton plastic

Van Buuren zegt zich aangesproken te voelen door de boodschap van WWF en is er trots op dat hij zichzelf Global Oceans Ambassador mag noemen.

Met #BeatPlastic willen de top-dj en de natuurorganisatie wereldwijd de miljoenen fans, volgers en medestanders van Armin inspireren en mobiliseren om plasticvervuiling te stoppen. De urgentie is groot, nu al komt elk jaar 8 miljoen ton plastic in de oceanen terecht.

Plasticsmart

Als WWF-ambassadeur gaat Armin zich op meerdere fronten inzetten. Hij vraagt onder andere zijn fans de WWF–petitie te tekenen waarmee wereldleiders worden opgeroepen om een bindend VN-verdrag te sluiten met concrete afspraken over het stoppen van plasticvervuiling. Ook gaat hij – om zelf het goede voorbeeld te geven – zijn eigen A State of Trance-events zo veel mogelijk plasticsmart maken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →