Eerste dorpsboomgaard Beekdaelen in Puth

Print
Eerste dorpsboomgaard Beekdaelen in Puth

Afbeelding: Gemeente Beekdaelen

Puth -

Puth heeft de eerste dorpsgaard van Beekdaelen. Op het terrein van waar vroeger de voetbalvereniging zat, zijn door bewoners hoogstamfruitbomen, een bloemenweide en struweel geplant.

In de toekomst willen de initiatiefnemers (imker Peter Bal en het echtpaar Notten) ook een bakhuis plaatsen. De gaard moet een ontmoetingsplek voor het dorp worden, en een oase voor insecten. Wandelaars kunnen hier straks pauzeren en een appeltje plukken, bewoners hopen jam te kunnen gaan maken van het fruit dat ze oogsten.

De plek aan de Sittarderweg was geschikt omdat het vroegere sportveld al wat verwilderd was. Wethouder John Essers (PvdA/GroenLinks) en raadslid Hugo Schaffrath (Vernieuwingsgroep) hielpen mee bij de opening . Schaffrath maakte een kijkkast, zodat schoolkinderen kunnen zien hoe bijen hun eitjes leggen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →