Eerste dorpsboomgaard Beekdaelen in Puth

Print
Eerste dorpsboomgaard Beekdaelen in Puth

Afbeelding: Gemeente Beekdaelen

Puth -

Puth heeft de eerste dorpsgaard van Beekdaelen. Op het terrein van waar vroeger de voetbalvereniging zat, zijn door bewoners hoogstamfruitbomen, een bloemenweide en struweel geplant.

In de toekomst willen de initiatiefnemers (imker Peter Bal en het echtpaar Notten) ook een bakhuis plaatsen. De gaard moet een ontmoetingsplek voor het dorp worden, en een oase voor insecten. Wandelaars kunnen hier straks pauzeren en een appeltje plukken, bewoners hopen jam te kunnen gaan maken van het fruit dat ze oogsten.

De plek aan de Sittarderweg was geschikt omdat het vroegere sportveld al wat verwilderd was. Wethouder John Essers (PvdA/GroenLinks) en raadslid Hugo Schaffrath (Vernieuwingsgroep) hielpen mee bij de opening . Schaffrath maakte een kijkkast, zodat schoolkinderen kunnen zien hoe bijen hun eitjes leggen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen