Alwéér drama door opladen telefoon in bad: meisje (13) geëlektrocuteerd

Print
Alwéér drama door opladen telefoon in bad: meisje (13) geëlektrocuteerd

Foto ter illustratie. Afbeelding: Shutterstock

Een meisje van dertien jaar is in Frankrijk dood aangetroffen in bad. Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer vermoedelijk is geëlektrocuteerd nadat haar smartphone, die aan het opladen was, in bad viel. De laatste tijd gebeuren er steeds meer drama’s van soortgelijke aard.

Het jonge meisje werd zondagavond thuis dood aangetroffen in Vitrolles, in de buurt van Marseille. De hulpdiensten werden nog opgeroepen, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de brandweer heeft het overlijden te maken met haar smartphone die in bad zou gevallen zijn terwijl de oplader in het stopcontact zat om op te laden. Die hypothese moet nog bevestigd worden door de autopsie.

Ook in Nederland

Twee maanden geleden kwam in België ook al een vrouw om het leven door elektrocutie nadat ze haar smartphone in bad liet vallen. De Franse vrouw, een moeder van vier kinderen, werd naar het ziekenhuis van Dinant gebracht maar overleed daar enkele dagen later.

En in november raakte bekend dat een meisje uit Nederland zware brandwonden opliep nadat ze haar telefoon in bad liet vallen.

In het Outreau in het noorden van Frankrijk kwam vorig jaar ook een 17-jarig meisje om het leven nadat ze haar smartphone in bad liet vallen. Ook haar telefoon was via een kabel verbonden met een stopcontact.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →