Vierhonderd fans met Groene Ster mee voor bekerduel tegen AZ

Print
Vierhonderd fans met Groene Ster mee voor bekerduel tegen AZ

Groene Ster gaat op bekeravontuur in Alkmaar. Afbeelding: Orange Pictures

/ Heerlen / Hoensbroek -

Ruim vierhonderd supporters van Groene Ster reizen woensdag naar Alkmaar om hun ploeg te ondersteunen in de bekerwedstrijd tegen AZ. De derdedivisionist uit Heerlerheide, die in de vorige ronde stuntte tegen VVV, treft om 19.45 uur de medekoploper van de eredivisie.

Driehonderd fans van de amateurploeg gaan per bus naar Noord-Holland, honderd supporters rijden met hun eigen auto. Het moet vooral een hoogtijdag worden voor de hele club, zo vindt trainer Maurice Verbunt. ,,Dit maak je maar één keer mee. We hebben in eigen huis al tegen Heerenveen en VVV gespeeld, nu mogen we in een echt stadion spelen. Dit zijn de krenten uit de pap.”

Lees ook: ‘Die bal tegen de lat, eeuwig zonde’

De technische staf bereidt de bekerwedstrijd serieus voor, met analyses en videobeelden. Maar Verbunt beseft dat de kans op een nieuwe bekerstunt minimaal is. ,,We moeten realistisch zijn. Ik zeg tegen mijn spelers dat ze vooral moeten genieten. Het moet een onvergetelijke dag worden.” Groene Ster speelt in de vertrouwde basisopstelling, met centraal in de verdediging de ex-profs Jorrit Ritzen en Kjell Knops.

Opstelling Groene Ster: Quaden, Zwartjes, Ritzen, Knops, Velraeds, Janssen, Van Kesteren, Stassar, Ünal, Vluggen, Eind.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Ontslag Van Bommel | Voetbalpodcast #37. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu