Video: ‘Ontoerekeningsvatbaarheid Thijs H. voor nabestaanden onverteerbaar’

Print

Phil Boonen reactie Thijs H.. Video: De Limburger

Brunssum / Heerlen / Hoensbroek -

De conclusie uit de rapportage van het Pieter Baan Centrum dat Thijs H. volledig ontoerekeningsvatbaar is, vinden de nabestaanden heel moeilijk verteerbaar.

Dat zei advocaat Phil Boonen van de nabestaanden van de twee op de Brunssummerheide doodgestoken slachtoffers na afloop van de niet-inhoudelijke zitting rond H., dinsdag in Maastricht.. „In theorie kan dat inhouden dat Thijs H. tbs krijgt en na twee jaar alweer op vrije voeten komt”, zei de advocaat. „Of dat hij in een psychiatrische kliniek terecht komt en dan op nog kortere termijn weer vrij kan komen.”

De nabestaanden van de in mei doodgestoken mensen op de Brunssummerheide verkeren in onzekerheid en verwarring over de psychische toestand van drievoudig moordverdachte Thijs H., aldus Boonen.

Lees ook: OM mag deskundigen Pieter Baan Centrum over Thijs H. verhoren

Uit een rapport van het Pieter Baan Centrum zou blijken dat H. al bijna een jaar in een psychose verkeerde. Eerder werd gedacht dat hij alleen in mei in een psychose terecht gekomen was. „Het rapport van het PBC veroorzaakt veel onduidelijkheid”, vindt Boonen. „Hoe lang heeft de psychose geduurd? Is er sprake van drugsgebruik? Had er niet eerder ingegrepen kunnen worden?”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen