Teruglezen| Protestende boeren en bouwers zorgen voor chaos op Limburgse wegen

Print

Boeren- en bouwersprotest 18 december 2019. Video: De Limburger / Track ‘88

/ Born / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Boeren en bouwers in heel Nederland voerden woensdag actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ook in Limburg zorgde dit voor overlast.

Vanuit Nederweert vertrokken rond 07.00 uur zo’n 60 tractoren over de N275 richting Beringe. Daarna reden ze langzaam over de A67 en de A73, waar ze flinke files veroorzaakten. In Swalmen hielden de boeren uiteindelijk halt. Daar kwamen de gasbranders tevoorschijn en werden eieren en hamburgers op de snelweg bereid.

Rond 12 uur vervolgden de boeren op aandringen van de politie hun weg richting het zuiden. De Swalmentunnel op de A73 ging op verzoek van de politie enige tijd dicht om op die manier de protesterende boeren van de snelweg af te kunnen leiden. Toen dat was gebeurd, ging de tunnel weer open.

Teruglezen| Protestende boeren en bouwers zorgen voor chaos op Limburgse wegen
Foto: De Limburger

In beeld: boeren protesteren tegen stikstofmaatregelen

In Born voegden zo’n twintig boeren uit Zuid-Limburg zich in de ochtend bij actievoerende bouwers. Omdat de actievoerders van de politie niet de snelweg op mochten, werd rond 08.00 uur besloten om de op- en afritten bij Born te blokkeren. Rond half tien werd de blokkade opgeheven en vertrokken de actievoerders richting Sint Joost, om daar de op- en afritten te blokkeren.

Vervolgens reden ze over de oude Rijksweg richting Linne, waar ze wachtten op hun collega’s uit het noorden. Tegen half twee hebben de twee groepen protesterende boeren en bouwers elkaar getroffen. De actievoerders legden het verkeer lam door rondjes te rijden op het Ei van Sint Joost. Agenten waren ter plekke en hielden de toegang naar de A2 en A73 dicht.

Inmiddels is de groep uit elkaar gevallen. De meeste actievoerders zijn naar huis.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie.

Lees ook: Frustratie in de blokkeerfile: een ooggetuigenverslag vanaf het A2-viaduct bij VDL-Nedcar in Born

De boeren en de bouwers demonstreerden met hun actie tegen het stikstof- en PFAS-beleid van de regering.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen