Dier van de week

Op zoek naar een baasje: Poesje ‘Biscuit’ van 4 jaar

Biscuit.

Biscuit. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week Biscuit, een dame die een tijd op straat heeft geleefd en die toe is aan een fijn thuis.

Redactie

Wie is Biscuit?

„Biscuit is een poesje van vier jaar. De laatste jaren waren niet makkelijk voor haar. Samen met andere katten leefde ze op straat en moest ze knokken voor een maaltijd en een veilige plek om te slapen. Tijd voor een beter leven!”

Wat is haar karakter?

„Biscuit verblijft inmiddels twee maanden bij ons. Ze is iets minder angstig maar voelt zich nog niet op haar gemak. Het is natuurlijk ook wennen voor haar. Er is een groot verschil tussen leven op straat en niet gewenst zijn en het wonen in een dierenasiel waar mensen vriendelijk voor haar zijn en waar ze niet hoeft te vechten voor een maaltijd. We mogen haar inmiddels voorzichtig aanhalen en met die stap in de goede richting zijn we blij. Stukje bij beetje zien we het lieve karakter van Biscuit naar boven komen.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Het is voor Biscuits ontwikkeling belangrijk dat zij kan afkijken van een vriendelijke huiskat. We plaatsen haar daarom het liefst bij mensen die al een kat hebben of bij mensen die bereid zijn om naast Biscuit, nóg een kat bij ons te adopteren.”

Zie jij dit zitten en wil je deze jonge poezendame een kans gunnen om een liefdevol bestaan? Neem contact op met limburg@dierenbescherming.nl en vraag naar Biscuit.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee