Kerstviering in gangen Fort Sanderbout

Print
Kerstviering in gangen Fort Sanderbout

Na 75-jaar opnieuw een kerstviering in de gangen van Fort Sanderbout. Afbeelding: archief De Limburger/Annemiek Mommers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De gangen van Fort Sanderbout in Sittard waren met kerst 1944 het decor van een kerstviering. Een relatief veilige plek tijdens de ‘granatentijd’, toen nog niet heel Limburg was bevrijd.

Nu, precies 75 jaar later, wordt dat herdacht door opnieuw een kerstviering in de overblijfselen van het fort te houden. Ingebed in muziek en historie wordt het kerstverhaal verteld tijdens twee bijeenkomsten op dinsdag 24 december, om 19.00 uur en om 20.00 uur. Omdat er maar een beperkte hoeveelheid publiek in het fort past, dienen belangstellenden zich per email tevoren aan te melden: peer.boselie@sittard-geleen.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen