Museum Peel en Maas extra geopend in kerstvakantie

© museumpeelenmaas.nl

Vanwege de grote belangstelling voor de recent geopende expositie over de Tweede Wereldoorlog, ‘Vijf jaar tussen hoop en vrees’, is museum Peel en Maas tijdens de kerstvakantie extra dagen geopend. Op 2 en 3 januari is er bovendien een gids aanwezig die bezoekers begeleid door de vernieuwde, interactieve expositie.

Redactie

De expositie in woord, beeld en geluid gaat in op de periode vanaf de Duitse inval tot en met de bevrijding van Peel en Maas, nu 75 jaar geleden. Bezoekers horen bommenwerpers overvliegen en zien de gevolgen van de oorlog op de gebouwen in de regio. In de vernieuwde deportatiekamer wordt aandacht geschonken aan de kerkrazzia. Ook kunnen ze de beklemmende sfeer van het verblijf in een originele barak uit WOII ervaren en zijn er interactieve, aangrijpende persoonlijke verhalen en objecten van ooggetuigen, achterblijvers en gedeporteerden.

Kinderen leren aan de hand van de nieuwe mascotte Archie over de oorlog in de vorm van een speurtocht. Met een speciale decodeermachine kunnen ze zelf een code ontcijferen.

Naast de reguliere openingsdagen woensdag en zondag is het museum Aan de Koeberg 3 in Helden van maandag 23 december tot en met zondag 5 januari iedere dag geopend van 13.00 tot 17 uur. Op 25, 26 en 31 december en 1 januari is het museum gesloten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal