Museum Peel en Maas extra geopend in kerstvakantie

Print
Museum Peel en Maas extra geopend in kerstvakantie

Afbeelding: museumpeelenmaas.nl

Helden -

Vanwege de grote belangstelling voor de recent geopende expositie over de Tweede Wereldoorlog, ‘Vijf jaar tussen hoop en vrees’, is museum Peel en Maas tijdens de kerstvakantie extra dagen geopend. Op 2 en 3 januari is er bovendien een gids aanwezig die bezoekers begeleid door de vernieuwde, interactieve expositie.

De expositie in woord, beeld en geluid gaat in op de periode vanaf de Duitse inval tot en met de bevrijding van Peel en Maas, nu 75 jaar geleden. Bezoekers horen bommenwerpers overvliegen en zien de gevolgen van de oorlog op de gebouwen in de regio. In de vernieuwde deportatiekamer wordt aandacht geschonken aan de kerkrazzia. Ook kunnen ze de beklemmende sfeer van het verblijf in een originele barak uit WOII ervaren en zijn er interactieve, aangrijpende persoonlijke verhalen en objecten van ooggetuigen, achterblijvers en gedeporteerden.

Kinderen leren aan de hand van de nieuwe mascotte Archie over de oorlog in de vorm van een speurtocht. Met een speciale decodeermachine kunnen ze zelf een code ontcijferen.

Naast de reguliere openingsdagen woensdag en zondag is het museum Aan de Koeberg 3 in Helden van maandag 23 december tot en met zondag 5 januari iedere dag geopend van 13.00 tot 17 uur. Op 25, 26 en 31 december en 1 januari is het museum gesloten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen