Chinese elektrische SUV komt verbazingwekkend goed uit crashtest

Print
Chinese elektrische SUV komt verbazingwekkend goed uit crashtest

Afbeelding: EuroNCAP

Chinese auto’s waren jarenlang geen succes in Europa omdat hun kwaliteit veel te wensen over liet. De Landwind bijvoorbeeld, kwam destijds belabberd uit botsproeven en is uiteindelijk hier van de markt verdwenen.

Maar de nieuwe MG ZS, inmiddels in Nederland te koop voor 29.900 euro, bewijst dat de Chinezen hun lesje geleerd hebben.

De volledig elektrische MG behaalde de maximale score van vijf sterren in de jongste EuroNCAP-crashtest.Hij scoorde 90 procent bij de bescherming van volwassen inzittenden en 85 procent bij de bescherming van kinderen in de auto.

Verder was de score 70 procent op het gebied van actieve veiligheidssystemen in de auto. Dat nog niet alle Chinese auto’s op hetzelfde niveau zitten, bewijst het testresultaat van de Aways U5. Ook die onderging de EuroNCAP-botsproef en scoorde slechts drie van de vijf sterren. Het merk Aways komt april volgend jaar naar Nederland.

Ondermaats

Bij deze nieuwste serie crashtests bleken de Volkswagen Golf, Ford Puma, Audi Q8 en Nissan Juke hun inzittenden wél goed te beschermen. Zij behaalden allemaal de maximale vijf sterren. Minder goed verging het het (vernieuwde) elektrische trio Volkswagen e-Up!, Seat Mii Electric en Skoda Citigo e iV, dat slechts drie sterren scoorde. Zij presteren ondermaats als het erom gaat aangereden voetgangers een veilige landing te bezorgen én ze hebben te weinig elektronische rij-hulpjes aan boord.

Chinese elektrische SUV komt verbazingwekkend goed uit crashtest
Foto: EuroNCAP