Kerkrade trekt 80.000 euro uit voor aanpassingen aan wegen en terreinen rond Buitenring

Print
Kerkrade trekt 80.000 euro uit voor aanpassingen aan wegen en terreinen rond Buitenring

Door de aanleg van de Buitenring is de verkeersstructuur in Kerkrade flink veranderd. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade / Eygelshoven -

De gemeente Kerkrade trekt 80.000 euro uit voor de aanpak van wegen en terreinen rondom de Buitenring. Het zijn maatregelen op plekken waar door de aanleg van de ringweg de situatie is gewijzigd.

De aanpassingen zijn nodig om de wegen en terrein beter aan te sluiten op het terrein van de Buitenring.

Het gaat om aanvullende maatregelen op onder meer afgesloten wegen, zoals de Parallelweg, de calamiteitenweg Dentgenbach en de fietspaden bij de Nachtegaalstraat en het herstel van beplantingen op aansluitende gemeentelijke terreinen, zoals langs de Hamstraat bij de Gracht.

Afrastering en wildrasters

Verder worden er afrasteringen geplaatst voor schapenbeheer bij het talud bij het Levensbomenbos en komen er aanvullende wildrasters en halfverharde paden voor een betere bereikbaarheid van de vijver bij Dentgenbach. Als laatste wordt de afwatering aangepast op de aansluitende wegen Kerkradersteenweg en Vauputsweg vanwege de gewijzigde waterhuishouding.

De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, worden uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2020.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen