Dapper Groene Ster houdt een uur stand tegen AZ

Print
Dapper Groene Ster houdt een uur stand tegen AZ

AZ-aanvaller Idrissi zoekt zich een weg tussen twee verdedigers van Groene Ster. Afbeelding: Orange Pictures

Heerlen / Hoensbroek - Een uur lang hielden de amateurs van Groene Ster woensdagavond dapper stand bij AZ. En even kreeg de derdedivisionist zowaar hoop op een bekerstunt toen Jordy Clasie een rode kaart kreeg. Maar al snel daarna wist de medekoploper van de eredivisie het verzet van de ploeg uit Heerlerheide te breken: 3-0.

De vierhonderd fans van Groene Ster, naar Alkmaar gereisd met auto’s en vier bussen, gaven de ploeg van trainer Maurice Verbunt na afloop een daverend applaus. Eerder dit seizoen had de huidige nummer zeven van de derde divisie VVV in eigen huis uit de beker geknikkerd.

Groene Ster bleef in de eerste helft goed overeind, met dank aan de reflexen van doelman Lennart Quaden. De keeper, de held van de stunt tegen VVV, was op weg naar Noord-Holland nog met de schrik vrij gekomen toen hij met zijn auto op de A2 bij Roosteren moest uitwijken voor een kantelende vrachtwagen. 

Lees ook: Keeper Groene Ster moet op weg naar bekerduel uitwijken voor crashende truck

Tien minuten na rust leek even een sensatie in de maak. Jordy Clasie velde de snelle Groene Ster-spits Chefrino Eind en moest met rood naar de kant. Maar met tien tegen elf braken de profs het verzet van de amateurs razendsnel. Via doelpunten van Druijf, Svensson en De Wit maakte AZ binnen een paar minuten een einde aan het bekeravontuur van Groene Ster. 

 

 

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger: 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu