Telstar heeft fans geïdentificeerd die racistische spreekkoren riepen

Print
Telstar heeft fans geïdentificeerd die racistische spreekkoren riepen

Afbeelding: ANP Sport

Telstar heeft in samenwerking met de politie een aantal personen geïdentificeerd die „gedrag toonden wat niet bij de Witte Leeuwen past”.

De voetbalclub uit IJmuiden, die luistert naar de bijnaam De Witte Leeuwen, meldde kort na het verloren bekerduel met Ajax van woensdag (3-4) dat het kennis had genomen van wangedrag van fans. Microfoons achter het doel van Ajax-doelman André Onana zouden racistisch getinte uitlatingen van de aanhang van Telstar hebben geregistreerd, met name in de richting van Onana.

Lees ook: Telstar veroordeelt antisemitische leuzen in duel met Ajax

„Telstar is een club die gelijkheid enorm hoog in het vaandel heeft staan en waar iedereen welkom is. Wij kunnen en zullen het nimmer accepteren dat spelers van de tegenstander, onze eigen spelers, of wie dan ook op een manier worden bejegend die haaks staat op alles wat wij als Telstar zijn. De signalen van vanavond zullen wij dan ook heel serieus nemen”, schreef de club al.

De fans die zich misdroegen, zijn nu dus geïdentificeerd. „De komende periode zullen wij verder onderzoek doen en met gepaste maatregelen komen”, meldt de eerstedivisionist.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger