Ex-advocaat Bram Moszkowicz persoonlijk failliet verklaard

Print
Ex-advocaat Bram Moszkowicz persoonlijk failliet verklaard

Bram Moszkowicz. Afbeelding: ANP Kippa

Bram Moszkowicz is donderdag persoonlijk failliet verklaard. Dat bevestigt de rechtbank Midden-Nederland. De in 2012 van het tableau geschrapte advocaat zou afspraken over de afbetaling van een oude schuld niet zijn nagekomen, waarna de belastingdienst zijn faillissement aanvroeg.

De uitspraak van de rechter kan gevolgen hebben voor de pogingen van Moszkowicz om weer als strafadvocaat aan de slag te gaan. Een maand geleden meldde AD dat Moszkowicz juist bij de Orde van Advocaten Midden-Nederland een verzoek daartoe had ingediend. De financiële wanorde bij zijn vroegere kantoor was zeven jaar geleden een van de redenen om hem definitief te schorsen.

Lees ook: ‘De beul van Bram Moszkowicz’ gunt hem best een nieuwe kans

Moszkowicz werd in 2012 geschorst, omdat hij contante betalingen niet zou hebben gemeld aan de Orde van Advocaten, omdat zijn bedrijfsvoering niet duidelijk was en omdat hij diverse jaarrekeningen niet zou hebben overgelegd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu